5 skäl att köpa NFT-domännamn och hur du använder dem

För innehållsskapare kan det vara viktigt att ha en känsla av äganderätt och kontroll över sin onlineidentitet. Även om detta kan ha varit svårt tidigare, gör uppkomsten av NFT-domäner det möjligt för innehållsskapare att lämna de gamla sociala nätverken. Med en NFT-domän kan en skapare kontrollera hur hans eller hennes identitet ses på nätet genom att själv vara värd för innehållet, med blockkedjeteknik som gör det möjligt att hålla det på den decentraliserade webben.

Den största fördelen för skaparna är att de är de enda som kan ändra eller radera sitt innehåll, och att centraliserade sociala nätverk som Twitter och Facebook hålls utanför. Dessutom kommer en skapare som använder en NFT-domän för att vara värd för sitt innehåll att ha full äganderätt till de data och analyser som är kopplade till det, utan att någon tredje part kan få tillgång till denna värdefulla information och dra nytta av den.

Professionella webbplatser

Onlineföretag kan ställas inför många problem, till exempel att domänföretaget återkräver webbplatsen eller att de måste betala regelbundna hostingavgifter; även att vara bunden till villkoren för en tredjepartsplattform kan vara ett hinder när det gäller att bedriva affärsverksamhet på nätet.

På grund av dessa nackdelar kan onlineföretag också dra nytta av NFT-domännamn och att vara värd för sina webbplatser oberoende av centraliserade företag. Med större kontroll över innehåll och regler, och möjligheten att helt anpassa en webbplats så att den ser så professionell som möjligt, kan en NFT-domän vara ett bra verktyg för onlineföretag att dra nytta av.

Musik

Musiker har kämpat med immateriella rättigheter i stort sett sedan början av internets existens. Att tredje part tar ut en del av deras inkomster för att täcka marknadsföringskostnader har blivit något av en ny normal situation för musiker som måste ta itu med när de gör sin musik tillgänglig på nätet. Blockkedjeteknologins framväxt innebär dock att musiker nu kan använda en NFT-domän för att självständigt lägga upp sin egen musik utan att behöva betala värdskapsavgifter till tredje parts streamingsajter.

En musiker kan ta kontroll över sin karriär genom att använda NFT-domäner för att marknadsföra ny musik och kan mynta ljud-NFT:er, vilket lämnar bevis på vem som äger en viss ljudfil. Direkt kommunikation med lojala fans är också en möjlighet, tack vare den växande trenden med NFT-domäner.

Art

Digitaliserad konst kan göra det möjligt för konstnärer att sticka ut från mängden, med ett NFT-domännamn som gör det möjligt för dem att visa, auktionera och till och med sälja sina verk i ett enda utrymme som är tryggt och säkert. Betalningar kan också tas emot via en konstnärs NFT-domän, vilket innebär att upplevelsen är sömlös och att tredje part inte behöver anlitas av både skaparen och köparen.

Framtiden är inte alltid klar, men vi är definitivt på väg mot att virtuella konstgallerivisningar blir möjliga tack vare framstegen inom virtual reality (VR). VR NFTs blir ett spännande perspektiv för konstnärer, med mycket potential att utnyttja som kan förändra branschen.

Gemenskaper och forum

Hur användare interagerar med varandra online i digitala grupper och forum omdefinieras av NFT-domäner. Gemenskaper och grupper online kan ha fria och obegränsade diskussioner på en decentraliserad webbplats som använder sig av blockkedjeteknik. Genom att skrota reglerna för centraliserade plattformar som ofta kan censurera tal, kommer kommunikationen på nätet att bli friare och friare tack vare NFT-domäner och blockkedjeteknik.

Slutsats

Det är relativt tidigt för NFT-domäner, men det ser ut som om de kommer att bli en ganska stor del av marknaden med tiden. Vi får ett smakprov på hur Web 3.0 kommer att se ut, och det kommer säkert att bli en betydande förändring. Eftersom decentraliseringen fortsätter kan det nu vara en utmärkt tidpunkt att börja tänka på framtiden för din egen webbplats och närvaro på nätet när det gäller blockkedjeteknik.