Du laddar upp ditt innehåll till marknadsplatsen, omvandlar det till NFT och väntar på att det ska säljas. Relativt likt andra marknadsplatser så som Amazon eller Etsy. Om du redan har en portfölj med digitalt innehåll (NFT:s) som du äger upphovsrätten till är det här vad du behöver göra härnäst:


1. Välj marknadsplats, mynta dina NFT och länka crypto plånboken.


Det finns dussintals marknadsplatser som du kan välja mellan. Dessa inkluderar OpenSea, Axie Marketplace, Rarible, SuperRare och Mintable. Ta en snabb titt på dessa marknadsplatser och välj en som passar bäst för ditt innehåll.

Nästa steg är att "mynta" NFT. I enklare termer är mynta en NFT process för att förvandla den digitala filen till en kryptosamlingsobjekt eller en digital tillgång på Ethereum-blockkedjan. Även om detta kan låta förvirrande kommer de flesta, om inte alla, marknadsplatser att tillhandahålla en steg-för-steg-guide om hur du myntar din NFT direkt på deras plattform.

När du har valt marknadsplatsen måste du koppla din finansierade kryptovalutaplånbok. Därefter laddar du upp din digitala fil och följer processen på den valda marknadsplatsen. Varje plattform kommer att ha olika alternativ och låter dig antingen sälja objektet som ett engångsköp eller tjäna royalties.2. Börja sälja dina NFT


När du har fyllt all nödvändig information och din fil är uppladdad på marknadsplatsen och mintad är det dags att lägga ut den till försäljning. När du har listat den för försäljning kommer du att märka att marknadsplatsen kommer att beräkna "en försäljningsavgift". Detta är en avgift för Ethereum-blockkedjans nätverk för att registrera transaktionerna. Avgiften varierar beroende på hur upptaget nätverket är. Du kan sänka avgiften med att ladda upp filen under specifika tider där nätverket inte är belastat.