Vad är NFT?

2021 kan lika gärna kallas året då NFT:erna "exploderade" och fler och fler människor börjar använda dem, skapa digital konst, köpa och sälja.

Dessutom visade projekt som CryptoPunks att det finns en fantastisk potential i NFT:er och till och med Gary Vaynerchuck främjar idén om att NFT:er är "nästa stora grej" i den digitala världen.

Låt oss börja med den grundläggande frågan först och svara på den sedan: "Vad är en NFT?"

NFT eller "non-fungible token" är en typ av digital kod som kan innehålla konst, teckningar, GIF:er, digitala objekt, videospel och till och med musik.

Termen "icke-fungibelt" innebär att det är 100 % individuellt och när en person har en del eller andel av ett projekt innebär det att det tillhör honom och inte kan kopieras.

Vad ligger bakom NFT och hur fungerar det?

Om du är bekant med krypto och särskilt Ethereum bör vi notera att de flesta NFT:er är en del av ETH-blockkedjan.

Ethereum är en kryptovaluta som har en stödjande blockkedja av NFTs. I det här fallet kan du köpa din egen NFT med ETH, t.ex:

  • Digitala konstverk
  • Unika sneakerlinjer, kläder osv.
  • Föremål i spelet
  • Sällsynta digitala samlarobjekt
  • Domännamn
  • Biljetter som ger dig inträde till evenemang med mera

Dessa typer av NFT:er kan bara ha en ägare åt gången. Ägarskapet kan hanteras med hjälp av ett unikt ID och metadata och ingen annan kan replikera det.

Här är några särskilda egenskaper som icke-fungibla tokens har:

  1. Varje token är direkt kopplad till en ETH-adress.
  2. De kan inte bytas ut direkt mot andra tokens.
  3. En token har bara en ägare och denna information kan lätt kontrolleras.
  4. Kan enkelt köpas och säljas på ETH-marknaden

För personer som gillar att skapa NFT:er är det också ganska intressant och lätt att bevisa att du är den enda skaparen av den.

Du kan bestämma hur sällsynt det är och du kan också tjäna royalties när en NFT som du har tillverkat säljs. Försäljning på NFT-marknaden är väl optimerad, men du kan också sälja från peer-to-peer.

Kommer ägandet av en NFT-domän att revolutionera .com-eran?

Det finns redan NFT-domäner som säljs för över 90 000 dollar eller 230 ETH.

Det finns hundratusentals domäner på listan som kan säljas för mer än 0,01 ETH, vilket är något.

Det betyder att revolutionen av NFT och domäner är en tung länk och att den bara kommer att bli mer spännande under de kommande åren.

Varför är NFT-områden så viktiga?

Domäner är helt enkelt den grund på vilken vi alla bygger vår digitala verksamhet.

Detta är portalen från vilken våra kunder når ut till oss, driver trafik, köper och vi gör vinst.

Även om åren går är domäner viktigare nu år 2021 än någonsin tidigare.

Det är svårare att registrera en enkel men effektiv domän med ditt varumärke och huvudnyckelord, så att du kan skapa ditt nästa stora företag. Konkurrensen är ganska hård och det är ännu svårare att driva anständig trafik. Det krävs betald reklam, SEO och sociala medier.

Föreställ dig att du startar denna nya våg av NFT:er och registrerar dina domäner. Om du är tillräckligt ihärdig i denna nisch kan du skapa en förmögenhet och en framgångsrik affärsmodell som kommer att stå sig över tid.

Det är därför som NFT:er är viktiga och domäner i kombination med teknik kan bli "nästa stora grej" som vissa specialister och entreprenörer älskar att säga. Dessa personer skördar redan några söta frukter av detta. Kom ihåg det.

Köpa en NFT-domän

Eftersom investeringarna i NFT ökar kraftigt under 2021 är det oerhört viktigt att ha portar för online-transaktioner. När du äger ett NFT-relaterat nyckelord som är minnesvärt och som också kan vara märkesbaserat kan du skapa din framgångshistoria i denna värld av digitala valutor.

Naturligtvis måste man bara ta risken att beräkna den. NFT:er är fortfarande nya för de flesta och spekulationer och svarta tekniker kan användas av vissa personer, så var försiktig innan du ger dig in i denna nya satsning.

NFT-domäner kan vara framtiden, men först när de regleras snabbt och människor kan vara 100 procent säkra på att de kan genomföra transaktioner, äga och bygga framgångsrika affärsmodeller online.